domotisystem – Nexia, 2017

Ingersoll Rand, främst känd för sin värme och kyla utrustning introducerade Nexia Hem Intelligence i ett försök att komma in på marknaden i hemmet automationssystem. Nexia Hem Intelligence är kompatibel med Z-Wave kringutrustning och erbjuder en enkel mobil app som låter dig styra systemet. Nexia kundsupport alternativ är inte lika vanligt som på större hem automationssystem, men de är tillräckliga för de flesta behov av stöd.

Sammanfattning

Nexia är kompatibel med nästan alla typer av Z-Wave hemautomation kringutrustning. Men den smarta hem systemet inte fungerar med solskydd, såsom blinda och gardin motorer, eller hemmabiosystem. Systemet arbetar för att övervaka och förbättra ditt hem energi användningsmönster och samtidigt integrera säkerhetskomponenter såsom kameror, inträdes sensorer och dörrlås.

Den Nexia smarta hus Systemet stöder tre hårdvaru styrenheter: den Nexia Bridge, Trane XL824 termostat och American Standard Gold XV termostat. Var och en av dessa enheter kan styra systemet med Z-Wave trådlösa frekvenser. Termo båda har inbyggd Wi-Fi som möjliggör mobil app kontroll av Nexia smarta hem. Dock måste Nexia Bridge vara ansluten till en trådlös router med en Ethernet-kabel för att aktivera Wi-Fi kapacitet. Nexia Hem Intelligence stöder inte kringutrustning som använder ZigBee, Bluetooth, Insteon, KNX, UPB eller X10-teknik hem kontroll. Såvitt Wi-Fi-kringutrustning berörs, Nexia kontrollerar endast Wi-Fi övervakningskameror.

Med Nexia, kan du räkna med grundläggande intelligenta hemmet systemets funktionalitet. Med relativt få funktioner, är Nexia ett lättast att använda i vår granskning. Systemet stöder randomiserade programmering som kan förvandla ditt hem lamporna på och av för att förvirra tjuvar att tro att du är hemma även när du är på semester. Däremot Nexia inte har en pekskärm alternativ, röststyrning eller trådbundna smarta hem komponenter.

Ingersoll Rand erbjuder gemensam kundsupport alternativ såsom e-post och telefonsupport. Det finns också två självbetjäning supportalternativ: vanliga frågor och en användarmanual. Nexia inte kräver professionell hjälp för att installera, om du planerar att använda en av de ovan nämnda termostater som systemansvarige. Det finns inga supportalternativ för chatt och online-forum.

Nexia Hem Intelligence är ett bra system hemautomation med stöd för många typer av Z-Wave enheter. Men detta system inte erbjuda någon kompatibilitet med andra smarta hem kontroll. Detta system är ett bra val om du inte behöver stöd för flera protokoll.