grafräknare – FX-9860GII

Casio FX 9860GII är en kraftfull grafräknare i sin egen rätt, som erbjuder processorkraft jämförbar med TI 84 Plus och Silver upplagor samt omfattande ämne kompatibilitet. Denna räknare saknar lite i sin användarvänlighet och är inte lika klassrum vänliga som dess Texas Instruments motsvarigheter. Det är emellertid i stånd att alla vanliga matematiska funktioner och är tillåtet på alla de stora tester, inklusive den lör och ACT.

Sammanfattning

Denna modell är jämförbara i storlek med de andra räknare på vår lineup, om lite större. Skärmen är betydligt mindre, men det bibehåller hög kontrast avläsning. Vi var förvirrad av fördelningen av resurser i den här enheten, dock; den har en av de större kapaciteten hos de räknare vi granskat men en jämförelsevis låg mängd RAM lagrings. Användarna har haft några klagomål om processorhastighet, men maskinen kunde använda vissa förbättringar på detta område.

Kalkylatorn är kompatibel med nästan alla de ämnen som vi förväntade oss att se, med undantag för linjär algebra. Denna befallande klass stöd gör denna modell mycket mångsidig.

Casio raden av grafräknare är sannolikt minst välkänt varumärke i skolan idag, vilket kan leda till vissa svårigheter med tester och undervisningen. Eftersom instruktioner om hur du använder Casio inte ingår i de flesta läroböcker eftersom de är för Texas Instruments sorterna, kommer det att krävas extra ansträngning på den del av den studerande att bekanta sig med den här enheten.

Knappar på den här räknaren läggs ut på samma sätt som många av de andra modellerna vi granskat. Grunderna förblir desamma; fyra räknesätten knappar finns längst ner på räknaren med mer komplexa funktioner upptill eller nås via SHIFT och ALPHA nycklar. Skift och ALPHA nycklar färgat ett ljust grönaktig-tan och en djup orange, respektive. Tan kan vara svårt att läsa i fel ljus, vilket gör att hitta specifika funktioner på den vita bakgrunden ett mödosamt process.

Casio FX 9860GII känns jämförbar med TI 84, om en lite tunnare. Det är något mindre tålig, men om det tas om hand, kommer att pågå lika länge tack vare sin omfattande ämne stöd.

Räknaren levereras med en standard ett års begränsad garanti, försäkring enheten mot tillverkaren fel och material misslyckande. Garantin gäller inte om den skada som räknaren är användar tillfogade.

Kundsupport är tillgänglig på Casio via e-post och telefon. En online reparation begäran kan lämnas in från Casio hemsida. En stor frågor sida täcker många allmänna kalkylator relaterade frågor, men stöd specifikt för FX 9860GII är frånvarande. Några frågor om den tidigare modellen av denna räknare besvaras, men om du behöver stöd specifikt för denna modell, måste du kontakta kundtjänst direkt.

Casio FX 9860GII är en mångsidig grafräknare med en imponerande uppsättning funktioner och kompatibla ämnen. Det är inte lika känd som Texas Instrument sorter och kan innebära vissa problem i inlärningsprocessen, men när detta är övervinna denna maskin kommer att tjäna dig väl.