grafräknare – HP 48GII

Medan HP 48GII backas upp av den imponerande kundsupport Hewlett-Packard, dess svaga uppsättning funktioner och tyvärr dålig hållbarhet gör det svårt för denna grafräknare att konkurrera. Dess under genomsnittet lagringsutrymme och RAM tillsammans med täta rapporter om lösa och bryt nycklar släppa den här räknaren i den nedre delen av vår uppställning. Med några förbättringar, kan denna enhet konkurrera med TI 83 och TI 84, rider mestadels på sitt stöd och klass kompatibilitet.

Sammanfattning

RAM finns i denna räknare är inte den lägsta av de samlade i denna lineupen, men det är fortfarande lägre än genomsnittet. Lagringsutrymmet är en av de lägsta av dem vi ses, vilket möjliggör mycket få ytterligare program eller program som ska lastas på enheten. Displayen är något mindre än dess kraftfulla HP 50g motsvarighet, vilket gör det mer stressande för ögonen. Skärmens kontrast är inte heller så hög som några av de andra modellerna vi granskat, vilket gör det svårare att läsa i alla avseenden.

HP 48GII har en historia av problem med hållbarhet. Flera användare har klagat över nycklar blir lös och bryta efter mycket kort tid. I bästa fall börjar de inte registrera knapptryckningar; i värsta fall faller de ur räknaren ansiktet eller paus. Räknaren kropp är tålig och resistent mot skador, men denna dygd kan inte radera brister i nycklarna.

Antalet stöds ämnen här räknaren erbjuder är respektabel, som matchar de som stöds konfigurationer av TI 84. Utan stöd baslinjen industrin i Texas Instruments linje, men denna räknare kan vara för mycket av ett besvär för lite belöning.

Räknaren är anlagd i stort sett samma mönster som de flesta andra grafräknare. Alpha, röd pil och blå pilknapparna finns på vänster sida för att underlätta komplexa funktioner och tilläggssymboler som ligger runt de fysiska knapparna i färgkoordinerade tryck. Med en standardfunktion och ytterligare tre skift funktioner per knapp, ser knappsatsen mycket upptagen. Det är svårt att hitta specifika funktioner med så många alternativ på räknaren ansiktet. Displayen är vidare belamrad med ytterligare funktionsalternativ som kantar ned på skärmen. Utöver detta, flera menyer och knappar dunkla avancerade alternativ.

Ett generiskt ettårig begränsad garanti medföljer denna räknare. Det ger en pengarna-tillbaka-garanti mot tillverkaren fel och brister i det material som används för att skapa räknaren.

Hewlett-Packard ger enastående stöd för sina produkter; varje alternativ vi letade efter när det gäller kundsupport fanns via deras hemsida, inklusive en oerhört hjälpsamma online chatt verktyg. Även dessa enastående supportfunktioner inte kan dölja brister i den här räknaren, dock.

Detta grafräknare i slutändan besviken över oss. Funktionen som saknas, displayen är rörig och svårläst, är layouten intuitiv men mycket upptagen och hållbarheten är mindre än optimal. HP 48GII fortfarande kan korrekt matematiska funktioner, men det kan inte konkurrera med några av våra högre rankade produkter.