häcksaxar – ECHO 2017

ECHO HC-152 har en kraftfull motor och vassa, hållbara blad som gör att du kan ta itu med de flesta av trimnings uppgifter. Även denna gas häcksax lämpar sig för medelstora och stora områden, gör den jämförelsevis korta skärbladet uppgifter mer tidskrävande.

Med en tvåtakts 21,2 cc motor kräver ECHO HC-152 50 delar gas till en del tvåtaktsolja. Den rymmer 15,6 fluid ounces i genomskinlig bränsletank. Den stora, tydliga tank kan du enkelt se när du behöver tanka och stor kapacitet möjliggör lång tids användning innan du behöver tanka. Med en vikt på 11,7 pounds plus den extra vikten av bränsle, är ECHO HC-152 jämförelsevis tung, så det kan vara svårt och tröttsamt att använda över axelhöjd, särskilt under längre perioder.

Motorn har en ljuddämpare som minskar buller och leder bort från dig utsläpp medan häcksaxen är i bruk. Luftreningen glödlampa sitter ovanpå motorn, och när den aktiveras, tvingar luften ur förgasaren och drar nytt bränsle till motorn för snabb uppstart med hjälp av motordraglinan.

ECHO HC-152 har 20-tums vassa stålkolvblad som är laserskurna för ökad precision och hållbarhet, ger ren, även skär på varje slag. På bara 20 inches, trots deras skarpa precision, de jämförelsevis korta bladen innebär att skär tar längre tid än med större 24-tums modeller. Men ger kortare bladet mer balans i häckklipparen och minskar den totala vikten. Dessutom, de korta bladen ger större kontroll, vilket gör denna modell ett bra alternativ för formning, formklippta och formella landskapsarkitektur.

Denna gas häcksax har en extra stor hoop stil främre handtag och ett ergonomiskt bakre handtag, så att du kan manövrera trimmern lätt och bekvämt. Tyvärr har det bakre handtaget inte rotera eller justera, vilket gör att arbeta vid olika vinklar obekväma. Vid basen av bladet sitter framför den främre handtaget är en handskydd och skräp sköld för extra säkerhet. Men det kommer inte med en axelremmar.

En uppenbar underlåtenhet är bristen på vibrationsreducering, som är något skulle du i allmänhet förvänta sig att se på en high end häcksax. Med inget att dämpa vibrationerna kan muskeltrötthet ställa in snabbt, särskilt på hårda material, och maskinen kan vara svårt att kontrollera.

ECHO HC-152 erbjuder precisionsskärning och en tyst, kraftfull motor. Med tanke på priset punkt, det saknas några viktiga funktioner men inklusive ingen vibrationsdämpning och ingen axelremmar.