HDMI-kablar – MonoPrice 2017

Den Monoprice Select höghastighets HDMI-kabel är certifierad av HDMI Licensing LLC som en höghastighets HDMI-kabel. Denna kabel har allt du behöver för att titta på 1080p, 4K och 3D-innehåll. Detta är den bästa värde HDMI-kabel som vi tittat på, tack vare sin goda byggkvalitet, stark lista över funktioner och rimlig kostnad. Denna HDMI-kabel är ett bra alternativ för de flesta människor. Om du behöver köra en HDMI-kabel för avstånd mer än 15 fot, kanske du vill överväga en kabel med högre byggkvalitet.

Denna kabel levereras med Ethernet, liksom många av de bästa HDMI-kablar. Tekniken ger en Internet-anslutning via HDMI-kabeln, vilket eliminerar behovet av en separat kabel.

En HDMI-kabel med Ethernet fungerar bara med enheter som är utrustade för att ta emot tekniken. Även om några enheter är utrustade med tekniken vid tidpunkten för denna skrift, är vi övertygade om att tekniken kommer att bli standard inom de närmaste åren.

Den Monoprice Select får poäng för att vara RoHS, vilket tyder på att den inte innehåller några skadliga ämnen, såsom bly. Den uppfyller också HDCP standarder efterlevnad, vilket innebär att kabeln innehåller ett protokoll som förhindrar obehörig kopiering av upphovsrättsskyddat material. Detta krävs för att visa de flesta HD-innehåll.

Monoprice kabel använder 24-karats guldplätering på sina kontakter, vilket är vanligt för de bästa HDMI-kablar på marknaden. Den innehåller också trippel skärmning i kabeln för att förhindra störningar från elektroniska signaler i närheten. Buller på linjen som orsakas av störningar kan vara ett problem för långa kablar.

Som en certifierad höghastighets HDMI-kabel, har Monoprice Välj en bandbredd på minst 10,2 Gbps (gigabit per sekund), som stöder 1080p upplösning. 1080p går utöver gårdagens 8-bitars RGB (röd, grön och blå) och visar 16-bitars djupa färgstandarder. Kabeln stöder emellertid även 4K – fyra gånger så hög upplösning 1080p – och 3D. Utöver detta har det tillgång till avancerade färgrymder, inklusive sYCC601 och Adobe YCC601.

Denna kabel har kapacitet för surroundljud. Den stöder komprimerade format som representeras av Dolby Digital och DTS, liksom de nyare och mer krävande förlustfria format av Dolby TrueHD och DTS-HD Master Audio. Kabeln håller även video och ljud i steg för källmaterial som använder HDMI Lip Sync-tekniken.

Den Monoprice Select är inte perfekt. Till exempel, har den inte en flätad kabel, som skulle öka dess förväntade livslängd. I allmänhet är Monoprice Selects byggkvalitet inte lika bra som några av de andra HDMI-kablar på vår lineup, men det gör för att med dess värde proposition. Denna HDMI-kabel har all funktionalitet av dyrare kablar och backas upp av en livstidsgaranti. Offra några byggkvalitet för överkomliga priser är ett bra drag om du inte behöver mycket långa HDMI-kablar.

Du kan få Monoprice Select i många olika längder, från så kort som 1,5 fot till mycket långa kablar avsedda för i-väggmontage. För varje installation som använder kablar som är kortare än 15 fot lång, är Monoprice Välj ett utmärkt val. Men andra tillverkare har kablar som är bättre för långa körningar och i vägg installationer.

Monoprice webbplats erbjuder chatt för både kundservice och teknisk support. Det ger också stöd via formulär drivna e-post. Monoprice erbjuder en livstidsgaranti och en 21-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Livstids garanti för HDMI-kablar är inte ovanliga, men massor av tillverkarna begränsa sina garantier till ett år eller till och med 30 dagar. Med en livstidsgaranti, kan du ha förtroende för ditt köp.

Om du har några frågor om HDMI-kablar i allmänhet, kan du referera Monoprice s frågor och andra artiklar. Om du inte kan hitta de svar du behöver, kan du ringa Monoprice utöver chatt.

Den Monoprice Select höghastighets HDMI-kabel är det bästa HDMI-kabeln i värde. Det har inte de bästa byggkvalitet, inte heller är det flätade. Men det har tillgång till alla funktioner som du förväntar dig från de senaste HDMI-kablar, och till en bråkdel av den kostnad som vissa andra företag ber dig att betala. Även om du kanske vill titta på annat håll om du behöver mycket långa kablar är Monoprice Välj en utmärkt HDMI i de flesta situationer.