hdmi switcher – Orei 2017

Den Orei HD-501 är en anständig HDMI omkopplare som klarar 1080p innehåll. Det har framåtvända lysdioder för att berätta vilka ingångar är aktiva, kan automatiskt växla mellan dessa ingångar, och levereras med en fjärrkontroll. Det är inte det allra bästa HDMI switcher i världen, men det ger dig ytterligare fem HDMI-portar för att underlätta trängsel på TV: n, som hjälper den komma nära toppen av vår uppställning.

Sammanfattning

Det finns en hel del prat om 4K-TV, och det finns ingen tvekan om att 4K upplösningar kommer att bli standard i framtiden. Som sagt, det är fortfarande långt borta. Den Orei HD-501 kan inte hantera 4K videosignaler, så det är inte ett bra alternativ om du vill framtidssäkra din installation. Dock är HD-501 bra för 1080p innehåll. Den stöder även 3D-video i 1080p.

Med ytterligare fem HDMI-portar, är HD-501 en stor knutpunkt för alla dina HDMI-enheter. Du kan se det som ett grenuttag för HDMI-kablar. Du kopplar dem bara till omkopplaren och anslut sedan switcher till din TV. Därifrån kan HD-501 automatiskt till vad ingången är aktiv. Detta grundar sig på vilka mediakällor du slår på och av. Vissa enheter, som Apple TV, aldrig helt stänga av och kan förvirra HD-501: s automatisk växling, dock.

Det är där den medföljande fjärrkontrollen kommer in i bilden. Om du har problem med automatisk växling, då fjärrkontrollen ger dig manuell kontroll över vad matar du vill visa. Tyvärr har HD-501 inte har en extern infraröd (IR) sensor. Detta innebär att du måste lämna HD-501 i vanlig vy så att fjärrkontrollen effektivt kan kommunicera med den. Med en extern IR-sensor, kan du dölja HDMI omkopplare och dess anslutna kablar.

Du får en tre års garanti med HD-501, som är fantastisk jämfört med ett års garanti du hittar på de flesta andra HDMI switchar. Detta är Orei enda seger i kundens serviceområde, dock. Om du vill använda den långa garanti, är din enda kommunikationslinje med Orei e-post. Du får inte live chat eller ens ett telefonnummer att ringa.

Den Orei HD-501 är en bra HDMI-växlare. Det finns inte mycket som sticker ut om denna enhet, men det bör fungera bra för de flesta människor. Det har inte en extern IR-sensor, vilket innebär att du behöver för att lämna den i vanlig syn. Att ge din TV fem mer HDMI-portar är i allmänhet värt att förlora ett par estetiska punkter.