i streck navigering – Clarion NX605 2017

Clarion NX605 är en in-dash navigationssystem som har smartphone-anslutning och kartor över USA. Med bra smartphone integration och utmärkt navigering, är det en av de bättre värden på marknaden.

Sammanfattning

Liksom alla andra eftermarknads navigationssystem vi granskat, kan NX605 spela CD och DVD. Den levereras med TomTom kartor i USA, Kanada och Puerto Rico, och det inkluderar 11 miljoner intressanta platser, vilket är det mesta av alla märken som vi granskat. Den innehåller också fri trafik, så att du kan kontrollera trafikförhållanden längs vägen utan att använda din smartphone.

Det finns två huvudsakliga sätt att ansluta NX605 till din smartphone. Det enklaste sättet är att ansluta via en HDMI-kabel och spegla din smartphone display på in-dash navigationssystem display. Du kommer fortfarande att behöva använda din smartphone touch-gränssnitt för att interagera med program, men allt du gör på smartphone visas på 6,2-tums skärm av NX605. HDMI spegling är speciellt användbar för att titta på filmer och videor.

Det andra sättet att ansluta din smartphone till huvudenheten är via Bluetooth. Bluetooth underlättar flera olika funktioner på NX605. Först kan du ringa och ta emot handsfree-samtal direkt på huvudenheten. För det andra, kan du spela musik trådlöst från telefonen på bilens högtalare. För det tredje, kan du ansluta smarttelefonen till in-dash navigationsenheten med hjälp av Clarion smartphone app.

Appen gör det möjligt att faktiskt använda några smartphone-appar, som Twitter, Facebook och iHeartRadio, direkt på huvudenheten. Även de bästa i-streck GPS-enheter har Apple CarPlay och Android Auto, Clarion tillvägagångssätt åtminstone kan du använda några populära program utan att behöva konsultera din smartphone skärm. En av de mest användbara program kallas Intelligent Voice. Detta gör det möjligt att tala naturligt till huvudenheten för att få vägbeskrivningar till den plats som du vill åka till.

Den NX605 har en inbyggd HD-radiomottagare, så att du kan ta emot HD-signaler från din favorit FM-stationer. Det kan också spela FLAC-filer, som är hifi-musikfiler med överlägsen ljudkvalitet till MP3-filer. Den har även en satellit radiomottagare, men du måste prenumerera för att få dessa kanaler.

En av de mest unika egenskaperna hos denna huvudenheten är dess framsidan extra port. Detta gör det möjligt att enkelt ansluta en enhet med en hörlursutgång uttag till stereo. Det är särskilt användbart om du har vänner i bilen och vill lyssna på sin musik utan att behöva ansluta sin telefon via Bluetooth.

Clarion NX605 har över genomsnittet smartphone integration och premium Maps Navigation. Även om dess smartphone integration inte banbrytande, är det fortfarande tillräckligt bra för att göra NX605 en av de bättre värden på in-dash navigationsmarknaden.