iPod-docka – Philips

Av de många MP3-dockningsstation som vi tittat på denna översyn, är Philips SBD7500 Fidelio dockningshögtalare den lättaste modellen av bärbara iPod-högtalare som vi hittade. Vägning en diminutiv 9.6oz mäter det ungefär fyra inches tall, 12 inches lång och endast drygt en och en halv inches tjock, vilket gör den till den mest slanka iPod-docka i vår lineup också. Inte bara det, men det ser ut och låter fantastiskt att starta.

Sammanfattning

Så varför kan ni med rätta undra, är det endast antalet sex produkt för denna kategori? Det finns tre skäl, varav det första är de relativt få funktioner den har jämfört med de andra dockningsstation för iPod i vår uppställning. Av de 12 funktioner som vi letade efter när man utvärderar en dockningsstation för iPod, har SBD7500 Fidelio dockningshögtalaren fyra – men för att vara rättvis, en av våra funktionskategorier, som vi kommer att diskutera tillfälligt, är inte tillämplig på denna högtalardocka. Dess utfällbart stativ – en annan funktioner kategori – gäller endast fyra produkter i denna översyn eftersom de andra dockningsstation för iPod har inbyggda stativ eller platta baser, så det jämnar ut.

Den mest imponerande och funktionell egenskap är dess unika, fjäderbelastade dockningsstationen som spelar och laddar de flesta iPod och iPhone-modeller utan att kräva dockningsadaptrar för en korrekt passning, vilket gör “innefattar adaptrar” har kategori irrelevant. Adaptern mindre iPod-docka eliminerar behovet av eventuella besvärliga tillbehör, särskilt när det fungerar på batteri, vilket ytterligare ökar dess portabilitet. De enda tillbehör det kräver är en nätadapter (ingår) för at-home lyssnande och en 3,5 mm-kabel (även) för att ansluta sin AUX-ingång till ljudenheter som inte är kompatibla med en Apple Universal Dock, såsom en iPod shuffle, icke-Apple MP3-spelare eller till och med en persondator.

Philips Fidelio högtalardocka kräver fyra AA-batterier för åtta timmars trådlös operation med en ny uppsättning batterier, som är en annan anledning till att vi har betygsatt denna iPod-docka under andra varumärken. Även om de flesta förmodligen kan använda denna iPod-docka för två till tre dagar på samma uppsättning batterier, som fortfarande uppgår till en hel del batterier under loppet av en månad, speciellt om du använder engångsbatterier. Om du köper Fidelio ipodhögtalare, bör du antagligen köpa laddningsbara batterier också.

Ljudkvaliteten, å andra sidan, är exceptionellt för en högtalardocka i denna prisklass. Den SBD7500 använder Dynamic Bass Boost (DBB) ljudförbättring i samband med Philips wOOx-tekniken, som är ett högtalarsystem som som använder aktiv utjämning (EQ) för att maximera produktionen av slavbas membran – en högtalare förare utan en aktiv röstspolen – genom att öka förarens utflykt utan att förvränga ljudet. Resultatet är förbättrad lågfrekvent ljud som ofta märkbart frånvarande i små högtalarlådor.

Med relativt få funktioner och ingen fjärrkontroll, med hjälp av Fidelio dockningshögtalaren är otroligt lätt att använda. De enda inbyggda kontroller är en strömbrytaren on-off och volymjustering. AC-adapter jack och line-ingång finns på baksidan av enheten och iPod dockningskontakten ligger framför och centrum mellan högtalarna. Uppspelning och alla andra funktioner styrs från iPod eller iPhone själv, och du kan fortfarande ta emot samtal när du lyssnar på en dockad iPhone.

Det sista skälet vi rankas detta iPod-docka sjätte är den allmänna svårigheten att få användbar kundsupport. Det finns ingen e-postadress, så du måste kontakta kundtjänst via telefon och representanter vi talade med var inte kunniga eller särskilt praktiskt. Det bästa sättet att interagera med en supporttekniker är via chatt portal som förbättrar tillgängligheten, om inte kvaliteten av kundsupport.

Supportavdelningen på Philips webbplats har några frågor, men inte många. Länkarna till både manualen och snabbstartsguide ta upp samma, mestadels värdelös, snabbstartsguide med några illustrationer och en kort lista med felsökningstips på 19 språk. Produkten är åtminstone omfattas av en ganska standard ett års garanti.

Dockan Philips SBD7500 iPod kan framkalla exceptionell ljudkvalitet från din iPod, särskilt för en så liten och lätt enhet. Om du letar efter en enkel, okomplicerad och bärbara högtalare docka för din iDevice som helt enkelt bryggor, avgifter och spelar musik, är detta det.