Lär dig ryska programvara – Mango Språk

Mango språk lär dig att tala ryska samma sätt som du lärt ditt modersmål. Chansen finns att du började tala ditt modersmål med enstaka ord som du bättre uttal. Medan du lärt ord, bodde du kulturen genom dina föräldrar. Du hade förmodligen böcker, musik eller filmer som används ditt första språk. När du hade ett grepp om ditt språk, började du skolan för att lära dig de rätta formerna av språket.

Fundamentals

Vinnaren av vår Top Ten omdömen om Silver Award använder samma strategi genom att starta med ordförråd och uttal, med lustiga kultur och grammatik utspridda. Mango utformat denna metod, som kallas Intuitiv språk Construction, att fokusera på ordförråd, uttal och så småningom kultur och grammatik.

Mango är en särskilt bra program om du vill starta en konversation på ryska efter bara ett par lektioner. De första lektionerna fokuserar på hälsningar och artigheter, sätt att presentera dig själv och be om klargöranden. I stället för flashcards och spel som du ser i de flesta lära sig ryska programvara, Mango lär ryska ordförråd och uttal med röstjämförelsefunktionen. Som du hör själv tala ryska sidan klippen från en infödd talare, lär du dig att justera din röst därefter.

Lektionerna framsteg med små odlings lektioner som lägger sammanhang de ord du lär och hur de används i rysktalande länder. Även om det inte finns några grammatik fokuserad lektioner, är varje fras eller ord du lär färgkodade för att ange dess funktion. När du kommer, lär du dig dessa fraser passar ihop för att bilda en grundläggande förståelse av rysk grammatik utan långa förklaringar.

Du kommer inte hitta några lektioner fokuserade på alfabetet, läsa eller skriva till Mango. De ryska ord visas med kyrilliska stavningen på gränssnittet som du arbetar. Du kommer att kunna känna igen hela ord, men förmodligen kommer inte att kunna läsa kyrilliska på egen hand efter att ha använt Mango.

Röst jämförelse funktionen sätter Mango språk på kartan. Om du vill använda den här funktionen behöver du en mikrofon på datorn. Efter Mango introducerar ett ord eller en fras, uppmanas programvara du att säga det ryska ordet i mikrofonen. Du kan lyssna på en inspelad modersmål säga ordet och upprepa det så ofta du vill. När du är klar, kan du spela in dig själv säga samma ord och spela spåren för att se hur ditt uttal jämföras med originalinspelningen.

läromedel

Du kan upprepa dessa övningar oändligt justera accent och betoning och matcha ljudet bett av modersmål. Detta verktyg förbättrar ditt uttal och ordförråd och stelnar ditt minne, särskilt om du är en auditiv elev. Själva inspelningen kan vara lite knepigt att bemästra – kan nedräkningen ta dig på sängen så att du inte kommer att kunna spara dina inspelningar – men lite övning löser detta snabbt.

Denna programvara har ett par små funktioner utöver röst jämförelse verktyg för att hjälpa dig att förstå det ryska språket. Mango ger extra kulturell kontext till dina lektioner med översatta förstås betydelser och bokstav betydelser av samma ord. Till exempel “god morgon” bokstavligen betyder “snäll morgon” på ryska. Du kan fånga fonetiska stavningar för varje ord genom att hålla muspekaren över ordet.

För att hjälpa dig att komma ihåg de många nya ord du ska hälla i huvudet, Mango tillför fonetisk stavning för alla ryska ord du stöter på. Med programvaran översätta orden skrivna i kyrillisk till minnesvärda fonetiska versioner, kommer du att kunna föreställa sig den nya ordförråd i skrivandet som du talar det. Om du är en visuell inlärare, kommer du att uppskatta det här verktyget i en sådan audio fokuserat format.

Mango Språk är lätt programvara för att navigera och installera. Om du stöter på några vägspärrar, är bolagets hemsida fullt av användbar information och kontaktalternativ. Medan du använder programmet, är ett litet tangentbord ikon synlig från botten av skärmen som visar genvägar. Dessa genvägar kan du visa svar, återkommande bilder, förlänga svarstid, och åt vänster och höger från sida till sida.

På webbplatsen finns olika stöd e-post och frågor för olika typer av användare, såsom bibliotek, K-12, högre utbildning, regering och företag. Du kan också skicka e-post företaget med allmänna eller supportfrågor.

Mango språk följer samma inställning till ett nytt språk som du gjorde som barn lär ditt modersmål. Lektionerna betonar ordförråd och uttal över grammatik och kultur, men bana väg för djupare inlärning om du planerar att läsa och skriva ryska. Röst jämförelse funktionen är en av de bästa vi har sett i vår forskning, eftersom det hjälper dig att behålla din omfattande ny vokabulär. Sammantaget är detta en av de mest effektiva program för att lära sig ryska.

Ytterligare egenskaper

Hjälp och support

Sammanfattning