lära sig läsa programvara – Läsning Kingdom

Läsa Kingdom erbjuder en unik undervisning stil för att hjälpa barnen lära sig att läsa. Den använder inte phonics i traditionell mening eller hela språket. Denna avläsning Programmet omfattar vissa phonics i den meningen att den använder ordet låter, men det använder inte den typiska akustik instruktion strategi att ha ditt barn ljud ut ord. Detta tillvägagångssätt använder också syn ord, men återigen, det är byggt runt sin egen undervisningsmodell.

Sammanfattning

Vad detta program gör användning är en exklusiv metod som skapats av Marion Blank, chef för ett ljus på Literacy program vid Columbia University. Hennes sex punkter tillvägagångssätt använder en kombination av sekvensering, motorik, ljud, mening, grammatik och läsförståelse. Även om hon har gjort en hel del forskning på detta tillvägagångssätt, det presenterar en hel del uppgifter för små barn att behärska alla på en gång. Även från början skede av kompetenstest, behöver ditt barn eller lär viss kunskap om hur man använder ett tangentbord, antingen en verklig eller virtuell.

En stark punkt i denna ansökan fördel är att det kan anpassas till ditt barns behov. Efter din unge tar en bedömning test, kan du se var hon mår bra och där hon behöver extra hjälp. Sedan kan hon börja på lämplig nivå och inte slösa tid att granska material som hon redan vet. Du får regelbundna e-postmeddelanden som talar om hur ditt barn gjorde och erbjuder rekommendationer för hur man ska gå vidare.

Denna applikation startas genom att visa enskilda bokstäver, och ditt barn måste klicka på den rätta. Sedan fortskrider hon ser bokstäver blandade i en grupp och måste klicka på rätt bokstäver som bildar en sekvens eller mönster. Därifrån kan hon börja bygga ord.

Det finns en avsevärd vikt vid sekvensering, eller att se hur bokstäverna är anordnade i nyckelordet av en övning. Tanken är att ha ditt barn klicka på de rätta i rätt ordning, vilket är den sekvens som matchar nyckelordet. Även om rätt bokstav visas, men är i fel ordning, är ditt barn lära sig att klicka på bokstäverna som de visas i ett mönster för att matcha nyckelordet. Detta tillvägagångssätt ser bra ut för en vuxen, men det kan vara en hel del arbete för ett barn som möter dessa begrepp för första gången.

Läsning kungariket har fokus på hur ord ljud, som är en hörnsten i Phonics, men barnet inte lära sig att helt enkelt låta ut ord, eftersom Blank forskning visar att denna metod, som används av sig själv, tenderar att misslyckas i fallet av ett stort antal barn. Istället är ditt barn introduceras till bokstavsljud, och en hel del uppmärksamhet läggs på att blanda ljud tillsammans för att göra hela ord.

Gränssnittet är underhållande och färgstarka i detta lära sig läsa program och i många avseenden, de läsaktiviteter verkar mer som spel än instruktions arbete. Efter att framgångsrikt slutföra en övning, får barnet belöningar än omfatta sådana saker som roliga ljud och visuella effekter, såsom tecknade djur hejar och leende, ballonger och konfetti. En annan användbar visuella är bilden ditt barn ser på vad ett ord representerar. Till exempel, om hon typer R för att representera ord “run” hon får beröm först och sedan bilden av någon kör.

Ansökan innehåller sex olika uppsättningar sagoböcker, var och en har fem svårighetsgrader, eller 30 berättelser i alla. Ditt barn lär sig alla ord i en bok innan de får den att läsa.

Läsa Kingdom sträcker sig en anmärkningsvärd fördel med låga inkomster föräldrar – ett stipendieprogram. Du kan registrera dig för en 30-dagars testversion och efter att ha lämnat en del information för att se om du uppfyller kraven, kan du använda programmet gratis.

Detta patenterade och one-of-a-kind läsprogram inte lämpar sig för alla. Det tar inte den traditionella akustik baserade, hela-språk eller syn-ord tillvägagångssätt. Men läsning kungariket och Blank är icke traditionella undervisningsmetoder kan fortfarande fungera bra för ungdomar. Som förälder kanske du vill utvärdera huruvida denna tillämpning skulle vara precis rätt val för ditt barns lärstil. Även stil att lära sig läsa är väl utforskade, gör programmet kräver ett barn att göra flera uppgifter samtidigt – förstå brev sekvenser, hantering ett tangentbord, etc. – och det kan vara problematiskt för vissa barn. Totalt sett, Reading Kingdom presenterar en roligt och unikt sätt att lära sig läsa.