lövblåsare – Makita lövblåsare 2017 – Top Tens

Makita 24.5cc MM4 lövblåsare är gasdriven. Gasdrivna fläktar kräver normalt mer underhåll än elektrisk modell. Dessutom kan de vara svårare för vissa individer att starta. För att starta motorn, måste du rycka hårt på draglina, som kan vara en stam för vissa individer, såsom de med axelskador. Makita MM4 väger 9,8 pounds, vilket inte är olidligt tunga eller särskilt ljus också. I våra tester, dess ljudnivån var 96,7 decibel (dB), vilket var i linje med andra fläktar vi testade, men du ändå vill använda hörselskydd när du använder denna fläkt.

Sammanfattning

Den bästa funktionen i Makita MM4 särklass är bristen på vibrationer vi kände när vi testade det. När motorn var på maskinen var stabil och hade lite av jumpiness att andra modeller hade. Det förblev jämn och konsekvent bekväm under den tid som vi testade det.

Vi testade hur långt Makita kunde blåsa löv och gräs. Vi klockade ett avstånd av 16 fot, som var på den nedre änden av skalan. För dem med mindre gårdar eller som planerar att använda fläkten ibland, kan detta inte vara ett problem. Fläkten har en max lufthastighet på 145 km / h.

Förutom att arbeta som en fläkt har Makita också en vakuumfunktion. Detta kan vara användbart för att plocka upp tungt skräp i små områden. Till exempel, om du försöker att rensa regnvåta blad från din veranda, sätta denna lövblåsare att dammsuga kommer förmodligen att få jobbet gjort snabbare än att försöka blåsa dem i en hög. Du kan också variera hastigheterna, en fördel som kommer väl till pass när du rensar bort damm runt rabatter eller entréer.

En mjuk-grepp förskjuter Makita låga vibrationer och hjälper dig att behålla en bekväm, fast grepp. Våra händer inte få ont, även efter att ha hållit detta lövblåsare under flera minuter. Fläkten kan också brytas ner, vilket gör lagring lätt som helst. Luftrören är också justerbar, så om du behöver justera hastigheten och luftströmmen för att passa ett visst område, då Makita är förberedda. Makita är också mycket liten på bara 14 inches lång.

Makita levereras med en bruksanvisning, som finns som PDF på nätet. Ett telefonnummer är tillgänglig för hjälp, och när nå ut till företaget, hade vi inte vänta mer än ett par minuter innan en vänlig representant kom på linjen. Det finns ingen e-post, överraskande, inte ens i form av en ensidig kundförfrågan. Garantin är bara två år, vilket inte är mycket lång, särskilt om du bor i ett område med korta somrar och långa vintrar.

Makita är en av de mest fysiskt stressfria lövblåsare du kan hitta. Även om det inte blåser skräp mycket långt, om allt du behöver är ett bekvämt sätt att rensa ut en bakgård, då detta lövblåsare är ett utmärkt val.