mac illustratör programvara – Djup

Även om det är långt ifrån vår topprankade Mac illustratör ansökan, är Djup ett utmärkt val för datorkunniga hemanvändare som inte är riktigt redo att punga ut hundratals dollar på illustration programvara. Dess betydande funktioner paras med ett intuitivt användargränssnitt, som är anledningen till att vi heter det popularitet vinnaren.

Funktioner

Inledningsvis var vi oroade över att se att Djup har ingen riktig penseln. Detta är en viktig funktion för att Mac illustratör applikationer, eftersom det ger dig anpassningsbara alternativ för frihandsteckning, till skillnad från den vanliga, linjärt dra med de flesta penna verktyg. Vid ytterligare inspektion dock fann vi att Djup har kombinerat funktionerna i penseln och blyerts verktyg i en funktion, förmodligen för att kondensera verktygs gommen. Även om det resulterar i en förlust av borst texturer (såsom markör, krita, borst, etc.), kan du fortfarande anpassa betydligt fler detaljer i pennverktyget än i någon annan Mac-illustratör programvara. Dessa uppgifter inkluderar linjebredd, vinkel / orientering, färg, streckade linjer, pilen och även linjemönster.

När du väljer en färg, du är inte begränsad till de gemensamma färgspektrat visas finns i de flesta andra Mac illustratörer. Djup visar också färger representerade som kritor, eller så kan du använda RGB reglagen för att blanda din egen färg-bara se till att du mjuka bevis dokumentet innan utskrift för att se dina RGB-färger översätta lämpligt sätt CMYK-färger.

Några grundläggande texteffekter är tillgängliga, inklusive möjligheten att konvertera brev till enskilda former som kan ändras men du vill med den klassiska vita pilen verktyg. Det verktyget fungerar även på Bézierkurvor och byggts eller dragna former för att flytta hörn. Djup har en något ovanlig form-verktyg för att bygga (utöver standard kvadrat, oval, stjärna, etc.), som är dess båge verktyg. Med detta kan du skapa perfekt formade vektor bågar i alla storlekar, som strålar ut från en central brännpunkt.

Du kan använda rastereffekter som skuggor till alla objekt (dragna eller skrivit), och i själva verket Koppar erbjuder ett stort utbud av effekter. De omfattar de vanliga skuggor och oskärpa, men även en del svårare att hitta glöd, reflektion och ljuseffekter. Andra vanliga verktyg inkluderar flera lager funktioner, mallar, galler, snap-guider och blöder installationen.

Djup hade också en praktisk funktion som vi hittade i några andra Mac illustratör applikationer, kallad en effektbibliotek. Detta bibliotek kan du dra en effekt eller en kombination av effekter till biblioteket för att snabbt och enkelt appliceras på andra föremål i framtiden. Detta är särskilt praktiskt om du skapar flera objekt i ett dokument eller ens i flera dokument som alla kräver exakt samma utseende.

fil Kompatibilitet

Kanske Intaglio största nackdelen är brist på avancerade tablett funktionalitet. Detta är inte att säga att du inte kan dra i Djup med en tablett; verktyget fungerar alldeles utmärkt som en markör ersättning. Men denna ansökan inte ger någon tryckkänslig funktionalitet, finns i vissa av de topprankade Mac illustratör programvara som gör det möjligt att dra svagare eller tyngre linjer baserade på ritning tryck.

Djup erbjuder Filkompatibilitet funktioner som är jämförbara med de bästa Mac illustratör programvara i vår granskning. Den kan hantera nästan alla typer av bild eller vektorformat för import, export eller båda, med undantag av rå NEF filformat som används av vissa proffskameror. Du kan redigera bilder på Postscript och PDF-dokument också, vilket är en praktisk och svåra att hitta funktionen i många illustration program.

Vi hittade Intaglio att vara otroligt enkelt att navigera, med ett intuitivt användargränssnitt och smidig funktion. Även om knapparna inte är märkta, en beskrivning av varje verktyg visas om du håller muspekaren över ikonen. Verktygen själva är inte komplicerat att räkna ut, vilket är en nackdel med några av de mer avancerade Mac-illustratör applikationer. Anpassa din verktygsfält är också otroligt enkel, tack vare en dra-och-släpp-funktion som låter dig lägga till, ta bort och ordna verktygsikoner som du använder mest.

Vi hade inga problem att få programmet installerat trots avsaknaden av en installatör assistent; bara klicka och dra ikonen Koppar från DMG-filen till din Mac programmappen.

Det är ett lyckligt sak som denna Mac illustratör programvara är enkel att använda och installera, Purgatory Design erbjuder vad som bara kan kallas ett begränsat antal hjälp och supportalternativ. Instruktionsboken finns i både PDF- och HTML-format, så att du kan komma åt det med eller utan en Internet-anslutning och söka den med lätthet i sitt PDF-format. Programvaran kommer också med hjälpfiler som kan ses via Apples Hjälp tittaren, så det finns ingen brist på sätt att komma åt guiden.

Du kan kontakta utvecklarna via e-post, och de imponerade oss med samma dag som svar på en relativt enkel fråga. Vi kan bara anta att en mer komplicerad fråga kan ta en längre svar. E-postadressen finns på Purgatory Design supportsida, som är en länk till användar anslagstavlor, användarguider och en kort lista med cirka ett dussin frågor.

Enkel användning

Sammantaget fann vi Djup att vara ett bra exempel på Mac illustratör programvara, trots att de har några nackdelar i funktionalitet och verktyg. Den underbart utformade användargränssnitt och starka funktioner gör detta till ett utmärkt val för alla hemanvändare.

Hjälp och support

Sammanfattning