mac illustratör programvara – Painter

Med en respektabel uppsättning funktioner, håller Painter sin egen mot en formidabel topprankad motståndare. Även om det inte erbjuder allt vi hittade i början Mac illustratör ansökan är Painter verkligen värt att titta på, särskilt när man betänker värdet du får för ditt köp. Användargränssnittet är något bekant, så vi kunde börja rita utan att först komma åt stjärnornas hjälp och supportfunktioner. Dessa egenskaper, i kombination med de verktyg illustration själva, fick oss att nämna Painter en av de bästa i världen.

Funktioner

Målare erbjöd det näst högsta antalet illustration verktyg för någon av Mac illustratör applikationer vi granskat. Även om det är sant att några användbara funktioner saknas, såsom förmågan att ändra hörn och former av text eller för att ställa in flera ritytor, är programmet fortfarande ett bra sätt att dra digitalt. Du kan använda borstsatser att göra alla dina frihandsteckning; ett suddgummi funktion också nås via dessa uppsättningar, men standardraderverktyget finns också i sig.

Vi gillade särskilt den realistiska kvaliteten på dessa borstar. Till exempel, de flesta borstar mörknar när du drar över en befintlig bana på samma sätt sin ursprungliga media (markör, krita, krita, etc.) skulle mörkna. Orienteringen av borstvinkeln flyttas för att efterlikna en naturlig ritning stroke. När du väljer en pensel, låter en andra rullgardinsmenyn du välja från ett bibliotek med stilar för att borsta. Om du inte kan hitta den stil du vill, kan borsten skapare du skräddarsyr borstar för att möta dina behov.

Den Bézier-pennverktyget är enkel att använda, och alla hörn som du skapar kan justeras med den vita pilen verktyg som används i de flesta andra Mac illustratör applikationer som en fin detalj justeringsverktyg. Mjukvaran levereras med en mindre än vanligt verktyg som kallas en Cloner. Den används som en typ av borste som replikerar allt som är identifierad som en “källa” objekt.

Målare har en stor lager funktionalitet, men en nackdel med det är att denna Mac illustratör programvara skapar automatiskt ett nytt lager för varje borste typ och form som du skapar. Även om detta kan vara praktiskt för dem som normalt arbetar på detta sätt, vi funnit det vara något irriterande, som vi föredrar att skapa i ett lager så mycket som möjligt. Ytterligare undersökning tyder på att den här funktionen inte kan justeras i inställningarna.

Även om du inte kan ändra formen på en enskild bokstav av text manuellt andra texteffekter är tillgängliga, inklusive möjligheten att sträcka och skeva textblock som helhet och att lägga till färg, struken, understruken och andra effekter. Objekteffekter som en skugga och opacitet justering finns också, för att inte tala om lätt att använda.

fil Kompatibilitet

Målare saknar också verktyg som konverterar objekt till tre-dimensionella vyer, som återfinns i vår topprankade Mac illustratör ansökan. Men det gör för detta med en stor perspektiv rutnät verktyg som hjälper dig rita illustrationer med avseende på djup och avstånd. Standard rutnät är också närvarande, som är snäpp att vägleda funktion som finns i de bästa Mac illustratör produkter vi granskat. En spårning funktion fungerar som ritpapper skulle när den används med en ljuslåda, som är mycket lättare än att försöka spåra med hjälp av flera lager.

Tablett funktionalitet är, inte överraskande, närvarande. Kalibrera pekdatorn och pennan för att programvaran är lätt, tack vare en enkel preferenser verktyg som analyserar pennan tryck och hastighet för att se till att dina slag visas på skärmen som du drar dem på plattan. Och de mjuka språkförhandsvisningar hjälpa dig att se den bild du har ritat på skärmen skrivs ut på rätt sätt, med hänsyn till skillnaden mellan en dator RGB display och en skrivarens CMYK bläckfärger.

En fantastisk kvalitet som finns i Painter och ingen annanstans är dess förmåga att skapa filmfiler. Ingen annan programvara vi granskat har utvecklats speciellt för att ta itu med denna funktionalitet (även om vissa skulle förmodligen klara uppgiften om du var så benägna).

Tyvärr, målare hade en av de kortaste listor över kompatibla filformat, även om det inte täcker alla grundläggande format med lätthet. Det kan öppna och redigera Photoshop (PSD) dokument, liksom alla andra grundläggande bild och vektorformat. Det kan dock inte öppna råa bildfiler (.NEF) eller Adobe Illustrator-filer (även om det kan hävdas att om du använder Painter, du förmodligen inte också använda Illustrator).

Målare installationsassistent vägleder dig genom installationsprocessen, så att du vet att du kommer komma igång med denna Mac illustratör på nolltid. Och tack vare ett välbekant användargränssnitt som verkar vara löst baserad på Adobe familjens verktygs- och meny layouter, lära sig hur de mjukvarufunktioner är en kick. Programmets funktioner alla funktion som annonseras, och design och navigering av programvaran är relativt intuitivt.

Denna Mac illustratör mjukvara erbjuder den mest omfattande förteckning över hjälp och supportalternativ som vi har sett. PDF hjälp manuell är otroligt omfattande och börjar med en arbetsyta tur; detta är en stor inledande ämne som vi önskar att vi såg oftare i vår granskningsprocess. Det är sökbar via index och ett sökfält, och kompletteras med en kort guide i Apples hjälpfönstret.

Enkel användning

Teknisk support telefonnummer och programvaru handledning nås genom själva programmet, vilket gör att få hjälp mycket enklare än att söka igenom en webbplats för onlinesupport. Stöd webbplats är naturligtvis fortfarande tillgängliga för dem som vill använda den, och den innehåller en uppsjö av alternativ. Kontrollera användarna för anslagstavlan ämnen, e-post eller ring utvecklare eller starta en live snabbmeddelande chatt (en funktion som finns i någon annan Mac illustratör applikation vi granskat). På webbplatsen finns också vanliga frågor och felsökningsguider. Premien supportpaket är otroligt prisvärd och debiteras på en per-incident basis.

Sammantaget fann vi Painter att vara ett utmärkt exempel på Mac illustratör programvara, trots några mindre nackdelar. Dess funktioner och kvalitet och detaljer i ritverktyg hjälper dig att skapa professionell kvalitet konstverk med din Mac. Om du fortfarande osäker på vilket program du vill, kolla in våra andra omdömen om Mac illustratör programvara.

Hjälp och support

Sammanfattning