mac presentationsprogram – Keynote

Grundton, designad av Apple som en del av iWork kontorsprogramsvit, är överlägset den bästa Mac presentationsprogram vi ses. Dess nästan fulländad design och enastående lista över funktionen och verktyg verkligen skiljer det från andra presentationsprogram för Mac-program. Vi uppskattar särskilt några av de unika verktyg som erbjuds, såsom dess Smart Bygg och matematiska funktioner, och dess omfattande PDF bruksanvisning. Och eftersom det är en Apple-produkt, samarbetar via ditt MobileMe-konto eller den nya iWork.com sharing webbplats är en kick. Keynote är en av endast två ansökningar vi granskat som hade perfekt poäng i våra funktioner och användarvänlighet kategorier, och det är den enda Mac presentationsprogram med en perfekt poäng i Compatibility kategori, vilket gör det det självklara valet för godkännande vinnaren.

Funktioner

Sällan vi granskar en produkt som har alla funktioner i en viss kategori, än mindre en som har alla dessa funktioner och mycket mer. Men Keynote är säkerligen en av dessa sällsynta pärlor. Alla grundläggande Mac presentation programverktyg är naturligtvis ingår, du kan lägga till foton och videoklipp som en bakgrund eller som en mindre låda i en bild; skapa text som ett stycke, en låda med några ord eller en punktlista; väljer from19 förformaterade diagram, tabeller och diagram i 2D eller 3D; och design med 16 kakmått former som kvadrater, rektanglar, cirklar, hjärtan, stjärnor och mer. De kakmått former är perfekt för att lägga till en pop av färg till din presentation – fylla dem med färg och lager dem under text, foton eller video för lite intresse.

Om du vill ha en i förväg utformad leta efter dina bilder, eller bara en utgångspunkt för att skräddarsy din egen look, kolla in någon av de 40-plus glid teman, som sträcker sig i omfattning från professionella till minimalistisk till nyckfullt. Några av de teman i denna Mac presentationsprogram ens komma i HD-upplösning, för en kristallklar presentation i en hög kvalitet format. Varje tema har ett antal sidmallar, som fungerar som färdiga planritningar att organisera din information och media snabbt och effektivt.

Animationer i Keynote varierar. Du kan lägga till en av 25 tvådimensionell eller tredimensionell bildövergångar och kombinera det med någon av text animationer eller objekt animationer för lite extra KRAFT. Du kan även lägga till rörelse och animation till dina diagram för att visa data progression över tid.

De video- och bildredigerare kan inte vara professionell kvalitet, men de kommer absolut att hjälpa dig att få den exakta effekt du vill med antingen medium. Videoredigeraren kan du ange en start- och stopptid så att du kan visa endast relevanta segment av videon. Du kan också justera video volym så att den inte konkurrerar med någon ljudklipp du kan ha att spela, eller med din egen röst om du ger en muntlig presentation. Bildredigering är mer avancerade, så att du kan justera ljusstyrka, kontrast, mättnad, temperatur (mängden blå eller röda toner), färgton, skärpa, exponering och även färgnivåer. Du kan också välja en alfakanal, som gör det möjligt att göra vissa färger transparent. Alla dessa funktioner är icke-förstörande, vilket innebär att de ändrar inte originalfilen, bara enstaka förekomst av filen i den bilden.

Statiska objekteffekter kan läggas till en bild, en clip art grafik, cookie cutter former eller en bit text för att göra objektet pop. Du kan lägga till en vanlig skugga, eller välja en mer stilrena reflektion effekt. Du kan också justera opaciteten för ett objekt eller ändra sitt slag (kontur) eller fyll (färg inuti). Dessa verktyg är inte nödvändigtvis avgörande för Mac presentationsprogram, men det gör säkert för en mer attraktiv bildspel presentation.

Kompatibilitet

Organisatoriska verktyg här är grundläggande, men ändå bättre än de flesta andra Mac-presentationsprogram vi ses. Skikten funktion har en icke-visuell funktionalitet. Detta innebär att du inte fysiskt titta på varje skikt; snarare, du klickar på ett objekt och använda knappar eller tangentbordskommandon för att skicka den bakåt eller framåt ett lager som behövs. De stödlinjer är tillgängliga via en rullgardins knappen i verktygsfältet och gör det lätt att exakt placera objekt inom varje bild. Dessa guider kan slås på och justeras vid behov. Skjut progression inställningarna kan du välja om du vill avancera bilden efter en viss tid har gått eller när du klickar på musen eller annan extern verktyg.

Om du inte vill använda en mus eller extern klickern, men är inte säker på hur länge varje bild ska pågå, aldrig rädd! Presentatören läge gör att öva din presentation lätt. Bara starta presentatören och repetera dina talande ledtrådar tills du vet exakt hur länge varje bild ska ta. Du kan även spela in bildspelet och spela upp den för att ytterligare analysera timing och andra signaler.

Kanske Keynote bästa egenskaper är de som är unika för denna Mac presentationsprogram, eller nästan unik. Dessa inkluderar Magisk flytt, Smart Bygg och förmåga att arbeta med matematiska formler. Det senare är kanske den minst imponerande, men ganska bra för fakta presentationer. Det sätter i princip vissa funktioner ett kalkylblad (dvs förmågan att beräkna matematiska formler) i själva mjukvaran, så att du inte behöver kämpa med en miniräknare eller separat ansökan samtidigt som ditt bildspel presentation.

Magisk flytt och Smart Build är unika för denna Mac presentationsprogram. Magisk flytt flyttar ett objekt från en bild till en plats på en andra bild, vilket gör det möjligt för vissa stora effekter i bildövergångar. Smart Build kan du sätta en serie bilder med övergångar på en enda bild, så att du kan visa flera bilder utan att skapa en ny bild för varje. Dessa verktyg kan tyckas liten, men de är otroligt praktiskt för att skapa ett professionellt utseende presentation med minimal ansträngning.

Keynote designers har gjort det mest kompatibla bildspel presentationsprogram vi ses. Keynote kan öppna och spara dokument som Microsoft-filer, något som få (om någon) andra produkter kan göra. Keynote kan också spara presentationer som MOV filmer så att alla med QuickTime eller liknande videovisningsprogram lätt kan se dem. Du kan även spara dina bildspel presentationer som PDF eller bildfiler för ännu större tillgänglighet. Keynote webb-redo funktionen kan du spara ditt arbete i ett format som är lätt att överföra till Internet eller dela via e-post.

Utformade för att likna Mac presentationsprogram som många av oss redan är bekant med, är Keynote layout direkt igenkännbara och lätt att navigera. Dra-och-släpp-funktion är naturligtvis närvarande och används i stor utsträckning i hela programmet; Du kan även dra bilder från skrivbordet till en bild för enkel placering. Funktioner alla fungerar perfekt och precis som du förväntar dig; intuitiv programvara är Apples specialitet, trots allt. De flesta funktionerna är enkla att komma åt med bara ett klick på en tydligt märkt knapp; Andra är lätta att upptäcka i rullgardinsmenyerna.

Enkel användning

När du laddar ner och installerar Keynote får du ett e-postmeddelande med en bra “komma igång” guide och information om nedladdning av uppdateringar. Andra supportalternativ med denna Mac presentationsprogram är förvånansvärt personlig för ett så stort företag, och vi älskar att det finns en chatt alternativ för snabb, en-mot-en hjälp. Om du hellre tala med någon direkt, kan du välja telefonen stöd, även om det kostar extra.

Apples supportwebbplats har också en kunskapsbas, video tutorials, anslagstavlor och felsökningsguider. Därifrån kan du ladda ner ett omfattande 241-sidig manual som en PDF-fil, eller så kan du helt enkelt använda den medföljande Apple Hjälp-menyn kan nås inifrån själva programvaran.

Hjälp och support

Det är väl värt att investera i iWork sviten att få Keynote, men Mac Snow Leopard-användare kan enkelt köpa det separat från Mac App Store. Med sin imponerande och omfattande funktioner, unika verktyg, komplett utbud av filkompatibilitet och otrolig användarvänlighet, för att inte nämna dess personliga och omfattande hjälp och support, är Keynote bästa Mac presentationsprogram på marknaden.

Sammanfattning