marina högtalare – Fusion FR 2017

Fusion Electronics är ett bolag som har sitt ursprung i Nya Zeeland, där segling är vanligt och elementen är ofta hårda. Företaget är en av de få tillverkare på marknaden som specialiserat sig på marina ljud. Så det är inte förvånande att FR6021 är en av de mest hållbara marina högtalare vi granskat. Den tål vatten, salt, dimma och UV-strålar. Medan känsligheten Betyget är genomsnittet, är den kontinuerliga effekthantering utmärkt, vilket ger möjlighet att driva dina favoritlåtar över spåren. Av dessa skäl har det tjänat Top Ten Silver Award för bästa marina högtalare.

Audio Performance

Ljudkvaliteten på FR6021 är bland de bästa tillgängliga. Den lägsta frekvensomfång från tillverkarens specifikationer är 70Hz, som är ungefär lika låg som en baryton saxofon kan spela. Som jämförelse, en basgitarr når 31 Hz och ett piano lägsta nyckel är 28 Hz. Människor kan uppfatta anteckningar så låga som 20 Hz. En hel del instrument doppa under 70Hz märket. Men våra tester visade att den första hörbara frekvens var runt 37Hz och första tonala frekvensen, vilket är när frekvensen har en ton som du kan tillskriva en melodi, vilket ger en av de bästa låga ändar för en marin högtalare.

För att testa ljudet noggrannhet, spelade vi varje högtalare som spelade en 20 Hz till 20 kHz sinusvåg. Vi spelade in denna sinusvåg 10 gånger och skapat en medelfrekvens signatur med hjälp av frekvens analysprogram. Från dessa tester gjorde Fusion FR6021 ett 96-procentigt i den lägsta kategorin och en 91-procent i mellanregistret. Det kämpade lite med höga frekvenser med en 80-procentig kvalitet, vilket är lägre än genomsnittet. Totalt sett är det bland de mest exakta högtalare tillgängliga.

Känsligheten Betyget är genomsnittet på 90 dB, vilket är 2 dB mindre effektiv än den bästa marina högtalare. Men eftersom varje ökning med 3 dB kräver dubbelt så mycket ström, är detta två dB skillnad signifikant. Om det är att använda 100 watt när volymen vrids upp till 10, då det bästa marina högtalare skulle bara behöva cirka 66 watt för att producera samma volym. Lyckligtvis är den kontinuerliga effekthantering 100 RMS watt, vilket är bland de högsta tillgängliga. Så även om det inte kan matcha volymen av de bästa marina högtalare, fortfarande har det förmågan att driva ljudet förbi kölvatten.

Medan de flesta tillverkare inte göra marina högtalare prioritera bland sin portfölj av högtalare produkter, Fusion specialiserar sig på marina ljud. Detta innebär att produkterna har omfattande hållbarhets funktioner som inkluderar företagets egna True-Marine teststandarder, som överstiger ASTM standarder för salt, dimma och UV-skydd. Den FR6021 är även certifierad för IP65 normer för vatten och damm motstånd. Polypropylen woofer och titan diskant kan hantera livet på vattnet.

Det finns också en helt tät crossover, magnet och diskant huset. Detta skyddar vitala komponenter som talspolen, spindel och ledningar från försämring från hög luftfuktighet och vatten exponering. Det enda som saknas hållbarhet funktionen är guldpläterade ingångsklämmor, som är ett mindre problem eftersom den använder icke-korrosiv rostfritt stål istället.

effekt~~POS=TRUNC hanterings~~POS=TRUNC

Fusion FR6021 s installationsfunktioner är omfattande. Utskärningen diameter är liten vid 5 inches och monteringsdjup är 2,81 inches, vilket innebär att den kan passa in nästan alla installationsplatsen på båten. Den levereras med icke-korrosiv montering som innefattar en gummipackning tätning. Den självinstallationsguide innehåller ett kopplingsschema och en utskärning stencil, vilket innebär att du kan installera högtalaren på nya platser, så länge du har modet att skära ett hål i båtens innerväggar.

Fusion Electronics är så säker på Sanna-Marine talare att det är den enda marina högtalare tillverkare på marknaden med en treårig garanti. Industristandarden är ett år. Du kan kontakta kundtjänst via telefon, e-post och sociala nätverk som Twitter och Facebook. Det finns också en omfattande FAQ sida och ett avsnitt med installations tips och guider. Den enda stödfunktionen saknar är ett forum där användare kan dela idéer, oro, problem och tips.

Fusion FR6021 har stor ljudkvalitet för en marin högtalare. Det gjorde höga betyg i låg- och mellanregistret, och en medelhalt för höga frekvenser. Den kontinuerliga effekthantering är bland de bästa tillgängliga, vilket är viktigt eftersom 90 dB känslighet Betyget är genomsnittliga. Den omfattande hållbarhet innebär att du kan förvänta sig att dessa högtalare att hantera de tuffaste marina element för år, vilket är varför det är bland de bästa marina högtalare på marknaden.

Hållbarhet

installations~~POS=TRUNC

Hjälp och support

Sammanfattning