medicinska karriärer – Strålning terapeuter, 2017

radioterapeuter övervaka strålnings behandlingar för patienter med cancer och andra sjukdomar som behandlas med strålning. Terapeuter administrera behandlingen och övervaka utrustning och patienter. Dessa vårdpersonal ser till strålningsdoser är korrekta, och de spåra och övervaka patientens biverkningar. Denna medicinska karriär har en hög lön och utmärkt schemaläggning flexibilitet. Även om det är hög tillväxt beräknas under de närmaste tio åren, det finns färre totala positioner för denna karriär än för andra yrken vi granskat. Av dessa skäl, denna karriär emot Top Ten omdömen Silver Award.

Lön

terapeut strålning är den högsta betalande medicinsk karriär på vår översiktliga granskning. Den lägsta lön sortiment är högre än många andra yrken “mid och höga löner, och lönerna är betydligt högre än det nationella genomsnittet. Informationen ovan är baserad på uppgifter från Bureau of Labor Statistics. Medianlönen är den högsta av alla karriär vi ses. Detta är inte ett genomsnitt, utan snarare lönen nummer som ungefär hälften av människor med det här jobbet tjäna mer än och hälften tjänar mindre än. Om du gör din karriär beslut baserat enbart på intäktspotential, är strålbehandling ett bra alternativ.

Det minimum för att få ett jobb som strålning terapeut är en Associate Degree. Du kan också få en kandidatexamen inom detta område. Du måste fylla i en strålningsterapiprogram och få licensieringen från staten du tänker öva i. I vissa fall kan du kunna slutföra en 12-månaders certifikatprogram, men de flesta arbetsgivare föredrar att anställa kandidater med åtminstone en Associate Degree . Eftersom denna karriär område har begränsad lediga arbeten, strålbehandling program är i allmänhet små och mycket konkurrenskraftiga.

Efter att ha avslutat din examen, måste du också att få tillstånd och nationell certifiering. För att bli certifierad av den amerikanska kansli radiologiska Technologists, måste du klara ett prov och betala en avgift. Krav på tillstånd certifiering varierar.

Av vårdjobb vi granskat, radioterapeuter har det lägsta antalet jobb i hela landet. Även denna karriär förväntas se över den genomsnittliga tillväxten under de kommande tio åren kommer antalet positioner fortfarande vara liten i förhållande till andra yrken inom medicin. Detta innebär att även om det finns efterfrågan på radioterapeuter, är det fortfarande en konkurrensutsatt område. Eftersom människor ålder, risken för cancer ökar, så detta är en karriär som förväntas se fortsatt tillväxt.

Avancemang alternativ för radioterapeuter inkluderar flyttar in i en chefsposition när du har tillräckligt med erfarenhet. Du kan också fortsätta i din utbildning för att bli en dosimetrist. Denna position är ansvarig för att beräkna strålningsdoser per cancerpatient för att säkerställa att behandlingen är korrekt.

Utbildning och möjligheter

radioterapeuter arbetar i flera primära anläggning typer, vanligtvis som heltidsanställda. Det mesta arbetet på sjukhus, privata praxis kontor och öppenvården. Även om det finns färre möjligheter att med andra vårdjobb, sjukhus och privata kliniker tenderar att vara de mest stabila ställen att hitta sysselsättning.

Det finns också möjligheter att arbeta på kliniker där du kan köra strålbehandlingar på patienter och hantera strålningsutrustning. Statliga positioner är också tillgängliga. Eftersom radioterapeuter interagera med patienterna ofta, är det fördelaktigt att känna ett sekundärt språk. Du kommer också att arbeta på fötterna under långa perioder och kan också behöva vända och lyfta funktionshindrade patienter.

Eftersom strålningsbehandlingar är ofta planerade i förväg, radioterapeuter har ofta en uppsättning schema. De flesta jobben inom strålterapi är heltid, även om vissa deltid positioner finns. Du kan också förväntas att arbeta några swing skift, men de flesta radioterapeuter arbetar under normal kontorstid, så om du har en familj och vill ha en karriär, har denna karriär i allmänhet en god balans mellan arbete och fritid.

Som strålning terapeut, kommer du oftast undvika att arbeta på helger och helgdagar, och du ska inte behöva oroa sig för eventuella kyrkogård skift.

terapeut strålning är en stor, stabil sjukvård jobb med låg arbetslöshet. Denna medicinska karriär erbjuder specialisering och möjligheter till avancemang, och det finns flera arbetsplatstyper där du kan hitta arbete under normal kontorstid. Med den genomsnittliga lönen intervallet väl på den övre delen för grund medicinska karriär, är strålning terapeut ett utmärkt alternativ.

Arbetsplats Möjligheter

schemaläggning Flexibilitet

Sammanfattning