mobila plånböcker – Samsung Pay 2017

Samsung Pay är en mobil plånbok app som gör att du kan peka och betala med din Samsung Galaxy telefon på tegel och murbruk platser. Det är en av de mest accepterade mobila plånböcker eftersom det använder dubbel teknik, men det är endast tillgänglig för användning med nyare Samsung Galaxy-telefoner, till exempel Galaxy S6 Edge + eller Galaxy Not5.

Förutom den Near Field Communication (NFC) teknik som används av Apple Pay och Android Pay, Samsung Pay använder också magnetiska säker överföring (MST) teknologi. MST-teknik är ett betydande tillskott till den digitala plånboken eftersom den avger en magnetisk signal som efterliknar mag rand, vilket innebär att du kan använda den med nästan alla kortläsare. Men liksom de flesta digitala plånböcker, du kan inte använda den på de flesta bankomater, bensinpumpar eller andra självutcheckningssystem terminaler som kräver att du sätter in kortet i stället för att dra den.

Du kan ladda upp till 10 kredit- och betalkort på din Samsung Pay mobil plånbok. Det fungerar med betalkort från landets största banker, inklusive Bank of America, Chase och US Bank, med en fullständig förteckning över deltagande bankerna noterat på Samsungs hemsida. Den fungerar även med American Express-kort, men fungerar inte med Discover kort vid denna tidpunkt. Du kan lägga till presentkort från 50 butiker till den digitala plånboken, och förutom att lagra presentkort på telefonen och lösa in dem i butiker, kan du använda plånboken appen att köpa och skicka dem till din familj och vänner.

Som Apple Pay och Android Pay, Samsung Pay säkrar dina transaktioner med hjälp av tokenization, en överlägsen säkerhetsåtgärd för kreditkort som ersätter din kortnummer med en unik alfanumerisk kod. Den använder också biometrisk autentisering i form av fingeravtrycksigenkänning för att godkänna betalningar när du använder den elektroniska plånboken, men du kan också välja att använda en PIN-kod i stället.

Samsung Pay är en stor mobil plånbok för Samsung Galaxy ägare. Även om det inte fungerar med så många banker eller återförsäljare som vissa av sina konkurrenter, det fungerar med många av de största varumärkena. Den stora fördelen att Samsung Pay har gentemot sina konkurrenter är den dubbla NFC / MST teknik som gör den digitala plånboken kompatibel med de flesta kortläsare.