stektermometer – CDN ProAccurate, 2017

CDN ProAccurate termometer DTQ450X är en solid val för en bärbar omedelbar läsa termometer. Utförandet i rostfritt stål och 5-tums stam gör det bra för att mäta tjocka köttbitar. Den är utrustad för snabba avläsningar, batteri bevarande och enkel kalibrering, som alla gör ita bärbara och bekvämt sätt att mäta temperaturen av kött.

Sammanfattning

Denna mat termometer har en publicerad svarstid på bara sex sekunder, vilket är dubbelt så vänta högre rankade produkter. Men svarstiden flesta tillverkare publicerar mäter endast den tid det tar att få en första läsning som reflekterar endast en procentandel av den faktiska temperaturen i köttet. Baserat på våra tester, tog det i genomsnitt nästan 20 sekunder för att få en fullständig temperaturavläsning.

Den här modellen mäter temperaturer exakt till inom 2 grader Fahrenheit. Den kan också hantera ett brett område av temperaturavläsningar mellan -40 och 450 grader Fahrenheit, och temperaturen kan visas i antingen Fahrenheit eller Celsius. Denna termometer display är inte så lätt att läsa som andra – dess siffror är knappt en halv tum lång och skärmen är inte bakgrundsbelyst.

Alla termometrar långsamt gå ur kalibreringen över tiden, vilket innebär att du bör göra en vana att regelbundet kalibrera enheten. Detta köttermometer innehåller en enkel självkalibrering, vilket innebär att placera termometern metallsond i isvatten och trycka på en enda knapp. Enheten är täckt av en fem års garanti, vilket är den längsta vi funnit bland de produkter som vi testade.

Denna digitala köttermometer har en fem-tums-sond och innefattar en plasthölje för förvaring med en fickklämma för ännu större bärbarhet. Manteln innefattar också en tryckt temperatur guide, perfekt för en snabb referens angående rätt tillagningstemperaturer olika kött.

Dess vattentät och splitter konstruktion gör den till en av de bästa stektermometer helt enkelt från ett hållbarhetssynpunkt. Sonden är belagd med BioCote som hjälper till att hålla termometern sanitära och sänker risken för korskontaminering mellan den mat du matlagning. Rengöring termometern mellan användningarna är fortfarande rekommenderas, och enhetens utformning gör att den tål regelbunden rengöring.

Oavsett om du rostning en kalkon eller grilla en biff, är CDN ProAccurate termometer DTQ450X en pålitlig köttermometer. Även om det kan ta relativt lång tid att sätta sig på en temperaturavläsning, erbjuder en hög grad av noggrannhet och enkelt kalibrerar när det behövs. Den vattentäta, okrossbart och rostfritt stål av sonden i kombination med dess långa garanti, gör detta till en köttermometer som kommer att bestå och ge noggranna temperaturmätningar.