värmekameror – Fluke Ti300, 2017

Fluke Ti300 är en av de mest fullt utrustad och bästa värmekameror tillgängliga. Med hög upplösning, utmärkt termisk precision och en mängd extra funktioner, producerar Ti300 skarpa, informations lastad bilder som du kan dela med lätthet.

Sammanfattning

Denna kamera ger infraröda bilder med en upplösning på 240 x 180 pixlar. Vid denna resolution, producerar bilder som är tydliga och detaljerade så att du kan enkelt hitta problemområden som överbelastade kretsar eller små luckor i isoleringen.

För ännu mer detalj Ti300 har en inbyggd 5-megapixelkamera. Infraröda bilder som är tagna med Ti300 kan blandas med dessa högre upplösning för att producera mer detaljerade värmebilder. Detta kan vara till hjälp när du arbetar med komplicerade saker som kretskort eller intrikata maskiner.

Du kan fånga upp dessa bilder i flera olika format: BMP, JPG eller IS2. Medan BMP och JPEG-format visas den visuella temperaturinformation, det finns ingen aktuell information temperatur inbäddad i dem. Fluke egenutvecklade IS2 format, å andra sidan, är laddad med information, så att du kan se de radiometriska detaljerna (temperaturer) från olika delar av fotografiet. Nackdelen med detta format kontra radiometriska jpgs är att du bara kan öppna och visa IS2 bilder med hjälp av Fluke egen programvara. Du måste konvertera dem innan du kan dela dem med någon som inte har den programvara som behövs.

Termisk precision är en viktig del av varje termisk kameran, och Ti300 är så exakt som de bästa IR-kameror. Noggrannheten rating på plus eller minus två procent innebär att du kan vara säker på att dina temperaturmätningar är aldrig långt borta. Dess stora mätning temperaturområde på minus 20 grader till 1200 grader Celsius låter Ti300 mäta temperaturer långt över de flesta andra termo kameror. Det är också känsliga för temperaturskillnader mindre än eller lika med 0,05 grader, vilket gör att du kan urskilja temperaturerna för flera delar av samma värmebilden.

För att fånga temperaturförändringar i realtid, är Ti300 kunna spela radiometrisk video med sin egenutvecklade IS3 format. Dessa filer, när öppnas med Flukes programvara, visar temperaturskillnader i hela klippet.

Utmärkt bildkvalitet och termisk precision är grunden för denna kamera, men dess extra funktioner kompletterar sin makt med djupare funktionalitet. Dess 3,5-tums pekskärm gör att navigera menyer och inställningar en enkel affär. En inbyggd laserpekare och ficklampa hjälp för att belysa och isolera problemområden för tydliga, kommunikativa bilder trots dålig belysning eller fulla ämnen. Dessutom möjlighet att lägga till text- och röstkommentarer till varje bild gör din termo bilder ännu mer kraftfulla kommunikationsverktyg.

Den Ti300 Wi-Fi-anslutning ger enkel kommunikation med kunder eller medarbetare. Det är enkelt att hålla andra informerade om dina resultat med hjälp av Flukes Android och Apples mobila applikationer. Allt du behöver göra är att ansluta en mobil enhet till kameran och du kan omedelbart ladda ner och dela information som du samlar det. I en värld som alltmer är ansluten via mobilteknik, kommer funktioner som detta bara blir viktigare. Att investera i sådan teknik nu hjälpa till att upprätthålla värdet av din kamera över tiden.

Hållbarhet och batteritid är primära oro för alla verktyg som används i professionella miljöer. Den Ti300 är robust byggda för att tåla fall på upp till 6,6 fot och inkluderar en två litium-jon-batterier som varar upp till fyra timmar styck. En medföljande extern laddare kan du ladda ett batteri när du använder den andra för att hålla dig arbeta så länge som du behöver vara.

Fluke backar upp denna produkt med en två års garanti mot tillverkningsfel och en mängd informationsmaterial på sin webbplats. Om du misslyckas med att hitta den information du behöver på webbplatsen, finns även telefon och e-post.

Bildkvalitet, termisk precision och en full uppsättning av extra funktioner gör Fluke Ti300 en av de bästa IR-kameror som finns. Trots besvär av sin egen radiometriska bildformat, är denna kamera ett kraftfullt verktyg för att fånga, kommunicera och lösa problem innan de blir allvarliga.