webbläsare – Internet Explorer, 2017

Ingen lista över de bästa webbläsare skulle vara komplett utan Internet Explorer. När det gäller alla befintliga webbläsare är Internet Explorer längsta. Det var en gång den mest populära webbläsaren, men drabbades eftersom tjänsten var stillastående, medan andra webbläsare överträffade det i funktioner och säkerhet. Eftersom det var en gång den mest populära tjänsten, blev det ett mål för angrepp och virus. Nyligen har Internet Explorer placerat en tung fokus på att öka säkerheten och bekämpa skadlig kod.

Sammanfattning

Medan Internet Explorer har en bra balans av standardfunktioner, är erfarenheten sårad av begränsad hastighet med vilken det utför. I våra tester, tog det en under genomsnittet 4,53 sekunder att starta upp Recensioner Top Ten ‘webbplats. Den genomsnittliga start, baserat på 10 olika försök, skars ner till 2,72 sekunder. En fråga om sekunder kan tyckas vara ett mindre problem, men i genomsnitt Internet Explorer är fortfarande dubbelt tiden av de bästa webbläsare i vår jämförelse.

Internet Explorer kanske inte är den snabbaste webbläsaren, men det är inte snåla på dess funktioner. Bokmärken och flikar är i fokus. När du öppnar ett nytt fönster ser du ikoner av dina mest besökta webbplatser baserat på din webbhistorik. Denna programvara fungerar bra med PC pekskärmar och tabletter med Windows 8.

Internet Explorer ger också en mängd add-ons för en helt skräddarsydd webbupplevelse. Det finns fyra olika typer av add-ons: sökleverantörer, acceleratorer, Web Slices och verktygsfält. I varje kategori, finner du ett antal nedladdningar, var och en med en beskrivning. De flesta är gratis, men några du måste köpa.

Internet Explorer har uppgraderat sina säkerhetsåtgärder för att bekämpa en konstant angrepp av skadlig kod. Det har lagt föräldrakontroll och flera metoder för att upptäcka nätfiske. Det är också lagt till en säkerhetsfunktion som kallas Smartscreen-filtret, som löper parallellt när du är online. Om den upptäcker något misstänkt, öppnar det upp ett fönster som uppmanar dig att fortsätta med försiktighet, eller det kan bara blockera en webbplats helt för datorns säkerhet.

Det finns ingen förneka att Internet Explorer har plågats med flera säkerhetsproblem än de flesta av sina konkurrenter. Dess stora andel av användning gör det en lukrativ mål för hackare och cyberthieves. Men den senaste versionen av webbläsaren innehåller effektiva uppdateringar som syftar till att skärpa säkerhetsluckor, och dess användning av sandlådor och andra metoder minskar avsevärt säkerhetshot. Dessutom ger Internet Explorer ett mycket användarvänligt gränssnitt. Det kan aldrig vara toppen webbläsaren igen, men uppdateringarna gör det värt återbesök.